woensdag 11 september 2013

eerste en tweede dag op GWP

Beste ouders,

zoals we jullie reeds vertelden op onze eerste ouderavond laat de internetverbinding ons soms in de steek. Wij hadden de school verwittigd dat we goed aangekomen waren maar we konden helaas geen verbinding maken om onze blog aan te vullen.
We zijn juist terug van onze uitstap naar Durbuy maar we laten gauw iets weten.

Gisteren verliep de dag zeer goed. De rondleiding in de burcht van Logne ging vlot voorbij maar de meesten onder ons vonden het wel leuk om eens te werken met een echte "trebuchet". We moesten naar een doel mikken en het werd een echte uitdaging.
Daarna werd de schattenjacht gewonnen door een aantal jongens van 6d. Ze deelden natuurlijk de "lekkere schat " met de ganse groep.
Omstreeks 17u kwamen we terug in onze "château" en iedereen wou zo snel mogelijk hun eigen kamer in orde krijgen om zo fuifminuten te verdienen voor donderdagavond.
Na de lekkere spaghetti speelden we ons eerste avondspel : "het spaghettispel". Nu waren enkele meisjes van 6b aan beurt om het spel te winnen.
Het begon te regenen en dan zijn we maar naar binnen gevlucht. De eerste zuipkaarten werden bovengehaald en even later moesten we naar de douches.
Om 22u gingen de lichten uit.......

Dinsdagochtend waren sommigen vroeg wakker, anderen sliepen nog toen de juf of meester ging kwam wekken. De Ourthe was weer bevaarbaar en we vertrokken stipt om 9u15 naar LPM.
Sommige van onze zesdes hebben enkele kilometers meer afgelegd dan anderen maar iedereen kwam goed aan :-) . De felle regenbuien bleven uit en af en toe zagen we zelfs "de zon ".
Na het nuttigen van ons lunchpakket brachten ze ons naar onze volgende uitdaging ! Vanaf nu zijn wij allen volleerde klimmers , we hangen zoals echte "aapjes" tussen de bomen en de dead-ride deden we vlotjes :-) :-)

Nu gaan we snel eten want straks komt de valkenier nog langs. Meer nieuws en foto's volgen nog (als ons internetverbinding vlotjes blijft meewerken  :-)  :-)  )

Groetjes van alle zesdeklassers , de juffen en de meester

5 opmerkingen:

  1. Veel plezier en amuseer jullie mama papa en zus Kilian 6c

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Groetjes van Loekie, mams en paps voor Maïtée.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk jullie bericht te lezen .Veel plezier en hup hup kindjes en flink fuifminuten winnen. ;-)
    Groetjes Mama Laura Salamino

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waaw dat klinkt allemaal super leuk. Geniet ervan! Papa Laura Salamino x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De groeten uit Lembeek voor Brian Van Nimmen 6D van mama,Steve,zus Kyra en baby zusje Kate-Lynn xxx

    BeantwoordenVerwijderen