woensdag 19 september 2012

avontuur, avontuur en avontuur !

Dag iedereen,

Dag 2 is reeds voorbij :-(
Na een rustige nacht zaten wij reeds om 7u30 aan de ontbijttafel. Wij konden rijkelijk kiezen dus proefden we eigenlijk een beetje van alles. Nadien moesten we ons lunchpakket zelf klaarmaken om dan snel in onze kleren te springen , op weg naar het grote avontuur.
In de ochtendzon stapten wij naar de bushalte waar de vriendelijke chauffeur ons kwam ophalen aan de kerk van Filot om ons een 20-tal minuutjes later te droppen in Durbuy.
Met een stevige pas stapten we dan door tot aan het parcours waar 2 monitoren van LPM ons stonden op te wachten. Eerst kregen we een korte inleiding want  veiligheid was prioritair ! We waren klaar om de apenbrug , de rappel en het klimmen uit te proberen. Alle 61 leerlingen verlegden hun grenzen en eindigden fier met een heuse dead-ride :-)
De maagjes begonnen stevig te knorren, onze boterhammen waren dus snel op. Veel tijd om te luieren hadden we niet want het volgende avontuur stond ons op te wachten. We kregen elk ons reddingsvest, peddel en kano en hup...... daar gingen we voor de 8km lange afvaart van de OURTHE.
Bij sommigen werd het echter weer 16km :-)  de oevers werden van dichtbij bekeken en geanalyseerd maar halfweg kwam het goed. Rond 16u hadden we allemaal de eindstreep behaald, de ene kurkdroog, de andere een beetje nat ! Gelukkig scheen het zonnetje en hadden we reservekledij meegenomen. :-)
Om 17u werden we opgepikt en teruggebracht tot voor de deur van onze "château". Wat keken we uit naar een warme douche !
Uitgehongerd kwamen we naar het avondmaal en nadien waren we nog steeds fit voor het avondspel.
Eventjes gauw een briefje schrijven en we stonden al te trappelen om een nieuw raadsel op te lossen.
Moe maar zeer voldaan kropen we in bed en het duurde niet lang zzzzzzzzz...............
Slaapwel iedereen. "Ardeense"groetjes van ons allemaal en tot morgen

1 opmerking:

  1. Hey de 6des,
    Wij(Philippe en Christine, ouders van Mimi, euh, sorry, van Noémie) lezen dat het daar superleuk is. Ik zou graag een muis zijn om jullie bezig te zien.
    Vandaag was het weer hier zonnig. Zeker bij jullie ook.
    Geniet nog van de 2 laatste dagen, veel courage voor de jufs en meester, en dikke kussen en knuffel voor Noémie. ♥ ♥ ♥
    Tot morgenavong allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen